Tegel eruit, plant erin

16-06-2015 Wonen Redactie

SCHIEDAM - Verschillende 'groene' Schiedamse organisaties presenteren zich zaterdag op de Tuin- en groenmarkt. Deze markt wordt voor de tweede keer gehouden in Schiedam. Je vindt de markt in het Beatrixpark, op het volkstuinencomplex.

Op de Tuin- en groenmarkt zijn er activiteiten voor jong en oud met interesse in 'groen'. Er is een plantenruilbeurs (vóór elf uur kunnen  planten aangeleverd worden voor de plantenruilbeurs) en er worden planten verkocht. Er wordt advies gegeven over natuurvriendelijk tuinieren. Er is een rondwandeling over het volkstuincomplex en een kinderexcursie door de heemtuin. Eva Hamers verzorgt met poppentheater Aap van Poot voor het kindervertier. Vanuit de landelijke actie 'Tegel eruit, plant erin' krijgen de eerste tien bezoekers bij inlevering van een tegel uit hun tuin een gratis plant. De nieuwe Schiedamse Liduinaroos is te koop op deze markt.

Het programma:
11.00 uur:  opening markt en start plantenruil
12.00 uur:  eerste rondwandeling over het complex
14.00 uur:  tweede rondwandeling over het complex
14.00 uur:  kinderexcursie 'Struinen door de Heemtuin' door stadsecoloog De Kruijf (verzamelen bij de mozaïekbank)
16.00 uur:  einde markt

De Tuin- en groeimarkt wordt gehouden in het kader van de Nationale Tuinweek. Het is een initiatief van vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van de riolering.

Aanwezig zijn onder meer: Groei&Bloei afdeling Waterweg Noord, poppentheater ‘Aap van Poot’, Eetbaar Schiedam, Volkstuinen Thurlede, Stichting Vrienden van het Beatrixpark, Tuinfeest – natuurlijk tuinieren, Irado en de Poldervaartvereniging.Gerelateerd