Over koude voeten en er niet meer zo warmpjes bijzitten

02-12-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

De cameraploeg van EditieNL interviewt naast het Stadskantoor

VLAARDINGEN – Bij onze westerburen draait het dezer dagen om Uggs. Nadat onze collega's van Vlaardingen24 eerder deze week schreven over de verstrekking van de dieronvriendelijk geproduceerde Uggs aan een tiental baliemedewerkers in het Stadskantoor, was de landelijke pers niet weg te branden uit Vlaardingen. Na het AD, De Telegraaf, RTL Nieuws, Lindanieuws, Powned, de website Binnenlands Bestuur en Geen Stijl, was het vandaag de beurt aan een cameraploeg van RTL ’s Editie NL om het verhaal vast te leggen van de koude voeten die er nu weer warmpjes bijzitten. Zodadelijk te zien op RTL4, na het nieuws van zes uur.

De gemeente Vlaardingen heeft nog met een persverklaring getracht een rationele en logische verklaring te geven voor de aanschaf van de ‘alternatieve bedrijfskleding’. Natuurlijk hoort geuniformeerd personeel een kledingbudget te krijgen of kleding verstrekt te worden. De keus voor de dure laarsjes is echter imago-technisch misschien niet de juiste en levert de nodige verontwaardiging op bij de inwoners van de stad. Na een jaar het project de 'Burger Meester' (de campagne om de Vlaardingers zelf de Stadsagenda te laten samenstellen - red.) te hebben gedraaid, worden daaruit nu schijnbaar geen lessen getrokken. De kern van hoe te handelen bij ‘Damage Control’ wordt nogal genegeerd; in een situatie waarin misschien niet zo handig geopereerd is hoor je namelijk direct op de voorgrond te treden en dit toe te geven. Kom op met dat ‘we hebben een fout gemaakt’! Daarna is het zo vaak en veel mogelijk de pers te woord staan en iedere keer toegeven dat je ongelijk had, misschien wel iets stoms hebt gedaan. Je toont dan je eigen menselijke onvolkomenheden en kweekt daarmee eerder begrip.

Op het Vlaardingse Stadskantoor besloten ze vandaag iets tegengestelds: de pers kwam er niet in en er mocht ook niet gefilmd worden binnen. De cameraploeg van RTL’s Editie NL moest dus buiten blijven. Koude voeten hadden ze echter niet: bij Xenos waren er voor een paar euro’s wat thermo-sokken aangeschaft.Gerelateerd