Vier aanhoudingen voor drugshandel in Nieuwland

22-03-2021 Nieuws Redactie

Foto: politie Schiedam


SCHIEDAM – Izak van der Vliet, wijkagent in Nieuwland, brengt op Instagram een update over de inspanningen die hij en zijn collega’s leveren om drugs van de straat in Nieuwland te halen en houden.

In de afgelopen dik twee weken werden vier verdachten van drugshandel aangehouden.

Van der Vliet somt op: “Zaterdag 6 maart 2021 controleerde ik samen met Dennis Vahstal een man op de Johan de Wittsingel. Deze man was in het bezit van een tas met een grote hoeveelheid harddrugs en medicijnen. Verdachte aangehouden.”

Drie dagen later kwam er een melding binnen. “Dinsdag 9 maart 2021 ontving ik via een DM een melding van drugsdealen op de Schimmelpenninckstraat - Nieuwe Damlaan. Dealer was al gevlogen, besloten om registratie met alle info vast te leggen in ons systeem. Maandag 15 maart 2021 controleerden collega's Vlaardingen het voertuig. Harddrugs aangetroffen. Verdachte aangehouden.”

“Dinsdag 16 maart 2021 volgden collega's een voertuig door Schiedam. Op de Johan de Wittsingel vond er mogelijk contact/overdracht van drugs plaats. In Rotterdam werd het voertuig aan de kant gezet en zeker niet zonder resultaat. Bij 1 van de 2 inzittenden werd harddrugs aangetroffen. Beiden werden aangehouden.”

Van der Vliet stelt ‘niet happy’ te worden van dergelijke activiteiten in Nieuwland. “Waar ik wel blij van wordt zijn de signalen van mijn betrokken wijkbewoners, welke mij steeds beter weten te vinden! Zo ziet u maar dat melding maken wel zin heeft.” Misschien niet met een direct resultaat, maar zoals uit de voorbeelden blijkt wel ‘op termijn’. Dan kan een melding ‘net het plusje kunnen zijn dat we nodig hebben’.Gerelateerd