Raad komt met 24 moties om college bij te sturen

09-11-2021 Politiek Redactie

Motie: toekomstvisie voor de Gorzen


SCHIEDAM - De vijftien fracties in de Schiedamse raad willen met in totaal 24 moties het beleid van burgemeester & wethouders in een gewenste richting sturen. 

Dat bleek in de eerste termijn van de bespreking van de begroting 2022 in de Aleidazaal en de Hagazaal (in de Aleidazaal was vanwege de bescherming tegen Coronaverspreiding slechts plaats voor de woordvoerders/fractievoorzitters).

Zoals eigenlijk ieder zal zijn de 24 voorstellen een bonte mengeling van zwaar-politieke, verdragende maatregelen en min of meer ludieke gebbetjes: van de vernieuwing van De Nieuwe Buurt tot het terugdraaien van bezuinigingen op de Rotterdampas; van het beschermen van en waar mogelijk voorrang verlenen aan Schiedamse woningzoekenden tot het aanstellen van een programmamanager Basisvaardigheden. Van meer fietspaden van led-verlichting tot een toekomstvisie voor De Gorzen. 

Een opvallende is het voorstel van Denk om ‘de menselijke maat voorop te stellen’ waar het gaat om kinderen die hun ouder(s) verliezen en in een woning van Woonplus wonen. “Het is ontzettend traumatiserend voor de kinderen die uit huis worden gezet boven op het verlies van ouder(s)”, terwijl deze kinderen ‘juist maximaal ondersteund moeten worden in zware tijden’. 

Denk vraagt het college in gesprek te gaan met Woonplus om alternatieven te bieden en ‘niet uit huis te zetten zonder een passende oplossing waarbij de kinderen zelf mee akkoord gaan’. 

De afgelopen tijd haalden jonge mensen van wie Woonplus de huur opzegde het nieuws.



Gerelateerd