Sobo-bestuur verbolgen over nominatie D66-prijs

14-02-2019 Politiek Redactie


SCHIEDAM - Het bestuur van Sobo, het Schiedamse Overleg Bewonersorganisaties, is verbaasd over de nominatie voor de Valentijnsprijs. De prijs wordt vanavond uitgereikt.

"D66 heeft deze prijs in het leven heeft geroepen om waardering uit te spreken voor organisaties en vrijwilligers die zich dienstbaar maken in onze Schiedamse samenleving", zo schrijft het Sobo-bestuur. "Deze nominatie zou dan ook een gevoel van trots en waardering in ons los moeten maken, ware het niet dat D66-wethouder Bregman persoonlijk het Sobo helemaal niet blijkt te waarderen en zelfs de intentie heeft om de subsidierelatie van vele jaren te beëindigen."

In plaats van de bewonersorganisatie in het zonnetje te zetten met een prijs, is Sobo meer gediend met voortzetting van de bestaande financiering, zo stelt het zelf. Zoals de plannen nu voorliggen wordt Sobo 'en in haar kielzog al haar lidorganisaties', ernstig gedupeerd. Hierdoor wordt de inzet 'voor alle Schiedammers met woongerelateerde problemen, heel erg moeilijk', aldus Sobo.

Sobo is een van de veertien genomineerden voor de prijs. Zie hier.