Drie keer brons bij jeugdteamjudo

28-05-2018 Sport Redactie

Alle judoka's met medaille; foto: SI

JUDO - Alle drie de judoteams van Sportinstituut Schiedam die gisteren in actie kwamen bij de Zuid-Hollandse jeugdteamcompetitie in Den Haag wonnen brons.

Het meisjesteam onder twaalf jaar, bestaande uit Iben Olsen, Devilin Boumans, Jana Bergman, Marie-Lynn Luesken en Aimee de Bloeme, verloor van Mahorokan en Haaglanden. Vervolgens herstelden ze zich goed door overwinningen op Lu Gia Jen en Yotosama, waarmee de derde plaats binnen was.

Het jongensteam onder twaalf, met Celil Uyar, Sebastian Olsen, Brandon Jansen, Noah Lussenburg, Mohammed Ameziane, Ty-Jay van de Water en Giovanni Florencia, volgde hetzelfde scenario. Er werd verloren van Mahorokan en Haaglanden. Vervolgens werden Judoclub Nobel en Lu Gia Jen verslagen. Hiermee pakten zij ook de derde plaats.

Het jongensteam onder vijftien jaar bestond uit Dylan Jansen, Justin Droppert, Mads-Emil Olsen, Aron Lussenburg en Mick van den Bos. De wedstrijden tegen Mahorokan en Haaglanden wisten de judoka’s van Sportinstituut Schiedam niet in winst om te zetten. Hierdoor eindigden ook zij op de derde plaats, want een team trok zich na een wedstrijd terug.Gerelateerd