Aangepast bericht over nepnieuwslezing

08-03-2018 Uit Redactie


SCHIEDAM - Over nepnieuws gaat het, als Han van der Horst op vrijdag 16 maart een boekpresentatie houdt.

In eerste instantie was de lezing van de Schiedamse historicus en schrijver van het zeer recent uitgekomen boek Nepnieuws, een Wereld van Desinformatie' ingeboekt voor donderdag 15 maart. Vanwege het debat met de lijsttrekkers ook op die avond, besloten de organisatoren - Jeneverie 't Spul en Van der Horst - de lezing een dag te verplaatsen.

Van der Horst zal in beeld en met geluid van acht uur 's avonds laten zien hoe het nepnieuws de samenleving altijd heeft begeleid, vaak zonder dat we het merkten. Hij ontsluiert bedrijfsgeheimen van nepnieuwsmakers en laat zien hoe gewone burgers zich kunnen verdedigen tegen de tsunami aan desinformatie die iedere dag weer rondwaart.

Aansluitend zal vanaf negen uur Van der Horst in samenwerking met de Illustere School Schiedam spreken over gemeenteraadsverkiezingen uit het verleden. Hij vertelt daarin veel spannende verhalen over hoe de partijen elkaar in het verleden aanpakten. Vergeleken daarmee is het tegenwoordig maar een tamme boel. Wie dacht dat onze voorvaderen zo gelijkmoedig, beleefd en rustig waren, heeft het mis. Voor degene die nog niet weten hoe of wat: komt en huiver! Aldus de organisatoren; de toegang is gratis.


Gerelateerd