Bibliotheek Schiedam maandag nog niet 'gewoon' open

07-05-2020 Uit Redactie

Laatste nieuws: De bibliotheek is van plan op 25 mei de deuren van de Korenbeurs weer echt open te zetten. "We hebben tijd nodig om een monumentaal pand als de Korenbeurs op een verantwoorde wijze te transformeren naar de anderhalvemetersamenleving en willen dit zorgvuldig doen", aldus een woordvoerster. "Maar ook dan faciliteren we nog steeds geen verblijfsfunctie of horecavoorziening. Dat betekent dus geen krantje lezen aan de leestafel of studeren op de werkplekken op de eerste verdieping. Wel lekker langs de boekenkasten struinen of de medewerkers om goede boekentips vragen."

Activiteiten die verder gaan dan de kernfunctie van het uitlenen van boeken, worden na 25 mei geleidelijk aan weer aangeboden. Denk aan zaken als vakantie-activiteiten,  lezingen en cultuurbijeenkomsten en ook de horeca dus. Dat geldt ook voor de andere locaties van de bibliotheek. "Maar daarvoor kunnen we nog geen concrete planning afgeven."
 

SCHIEDAM -  De Bibliotheek Schiedam is volgende week alleen op voor de afhaalservice die ze gisteren aankondigde.

Van een algehele openstelling kan nog geen sparke zijn, aldus een woordvoerster van de bieb.

"De Korenbeurs moeten we eerst Corona-proof maken. Omdat het een monumentaal gebouw is, moeten we dat voorzichtig doen", zo stelt ze. Vooralsnog is nog niet duidelijk wanneer het zo ver is dat de bibliotheek in zijn geheel, met maatregelen om direct contact tussen personeel en klanten te vermijden, weer open kan.Gerelateerd