ABN-Amro vertrekt uit Schiedam; nieuws lekt te snel uit

30-03-2021 Winkelen Redactie/Schiedammer Online

 
SCHIEDAM - Op vrijdag 4 juni aanstaande sluit ABN-Amrobank definitief zijn deuren aan het Land van Belofte. Dan resteert er geen enkel kantoor van dit Nederlandse instituut  in Schiedam. 

De bank wilde de klanten in Schiedam half april schriftelijk informeren. Per abuis zijn enkele brieven al verstuurd naar klanten in de stad. Deze communicatieblunder heeft de bank ook gemaakt in Naaldwijk, waar het enig overgebleven kantoor eveneens de deuren gaat sluiten. 

"We betreuren de gemaakte fout, een menselijke fout. We gaan er nu voor zorgen dat de brieven die half april verzonden zouden gaan worden, eerder worden verzonden, zodat deze aanstaande dinsdag of maandag bij onze klanten thuis op de mat liggen", zo laat een woordvoerder van de bank ons desgevraagd weten. Als belangrijke reden van het sluiten van het laatste kantoor in onze stad geeft hij aan dat de klanten steeds meer laten blijken het af te kunnen met de online dienstverlening van de bank. 

Mocht de klant dan toch een echt persoonlijk gesprek willen hebben, dan kan deze - volgens de huidige kantorenzoeker van de website van de bank -  bijvoorbeeld naar het kantoor aan de Coolsingel of naar het kantoor in Vlaardingen (Veerplein). Op onze vraag of het kantoor in Vlaardingen ook dicht gaat komende juni, wil de woordvoerder geen antwoord geven. "We willen niet op de zaken vooruitlopen of dit kantoor in juni of in de verdere toekomst zal worden gesloten", aldus de woordvoerder.

Lang niet alle klanten zijn fan van en/of bekwaam in online bankieren, zo houden wij de woordvoerder voor. Dat denkt de bank - voor de oudere klanten met name - te kunnen ondervangen door het inzetten van zogenoemde 'zorgcoaches'. 

ABN-Amro heeft nu nog één eigen geldautomaatlocatie in Schiedam, te weten aan het Land van Belofte, maar ook deze faciliteit zal met het sluiten van het kantoor in Schiedam verdwijnen. Er zijn dan uitsluitend nog geldautomaten van Geldmaat, dat een samenwerkingsverband is van ING, Rabo en ABN-Amro.Gerelateerd