Bewoners blij met werk aan Breedstraat/Vlaardingerstraat

30-07-2021 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Het werk aan de Breedstraat en Vlaardingerstraat gaat zorgen voor minder overlast voor bewoners van de straten. Die overtuiging is Piet Jongepier, een van hen, toegedaan.

Sinds enkele weken is de aannemer bezig met het vervangen van het wegdek. Dat lag er slecht, zeg maar ‘deplorabel’ bij, met stenen soms centimeters van elkaar, aldus Jongepier. “Dat rammelde, met name als er zware vrachtwagens langskwamen.” 

En die kwamen er nogal. Dat zware goederenvervoer en het feit dat er door verkeersdeelnemers veel te hard gereden werd op de belangrijke verbinding tussen west en het oude stadscentrum, irriteerde de bewoners van de straten al veel langer. “We zijn al jaren bezig om er iets aan te doen”, aldus Jongepier, voormalig ondernemer op de hoek Dam/Vlaardingerstraat en als vrijwilliger actief in de belangenbehartiging namens de buurt.

Nu staat de stad voor bouwprojecten op het Dirkzwagerterrein. Dat gaat veel bouwverkeer opleveren - dat niet anders dan via de Boterstraat (eigenlijk geen optie) of de Vlaardingerstraat op bestemming kan komen. Het was volgens Jongepier de aanleiding dat er de afgelopen maanden vanuit de gemeente vliegensvlug is gehandeld. Om voor de aanvang van het werk bij Dirkzwager de aanvoerroute op orde te hebben. “In drie maanden tijd is dat geregeld.” Jongepier zegt daar ‘dankbaar’ voor te zijn.

Dat betekent dat de route opnieuw wordt bestraat. Met stenen die het geluid beter absorberen, zo is Jongepier verteld. Het feit dat de putten in het wegdek worden weggehaald betekent ook het behoud van het dijklichaam waarop de Vlaardingerstraat is gelegd en daarmee ook van de woningen aan de straat, zo stelt hij.

De afgelopen weken is gewerkt aan de Breedstraat, waar twee wegversmallingen zijn gerealiseerd. Die moeten de gemiddelde snelheid op de straat gaan drukken, een wens van met name de bewoners van het complex Leven in de Branderij op de plek van de voormalige brandweerkazerne. Sinds enkele dagen wordt er gewerkt aan de Vlaardingerstraat.

De foto's hieronder zijn genomen op verschillende momenten tijdens het werk aan de straten.

Bekijk de foto'sGerelateerd