Metrostation wordt voorportaal van Blijdorp

09-12-2016 Nieuws Redactie

Foto: Diergaarde Blijdorp

ROTTERDAM - Het metrostation Blijdorp aan de Stadhoudersweg in Rotterdam heeft een ‘metromorfose’ ondergaan. De reizigers worden op de perrons en in de stationshal al ondergedompeld in de wondere wereld van de diergaarde. 

Het station ligt op loopafstand van de dierrentuin. Daarom is er gekozen voor het thema ‘Diergaarde Blijdorp’. Beelden van tropische vlinders, reuzenwaterlelies, vogels, giraffen en ijsberen op de wanden en de plafonds, bereiden de reizigers voor op hun verblijf in de dierentuin. Op rustige momenten zijn er ook tropische geluiden te horen.

Afdalend naar de perrons wordt in een viertal verhalen het ontstaan van de diergaarde in de wijk Blijdorp verteld, met woord en beeld. Ook de bijzondere architectuur van Van Ravesteyn komt aan bod. Sinds 2007 is Diergaarde Blijdorp rijksmonument.

De RET wil met de bekleding van metrostations het wachten voor reizigers zo aangenaam mogelijk maken. Daarvoor wordt ook de neus gebruikt en krijgen de stations 'een luchtje'. De muziek die te horen is, wordt afgestemd op de drukte en het tijdstip van de dag. Ook wordt er een verbinding gelegd tussen onder- en bovengronds.

In het geval van metrostation Blijdorp begint het dagje Blijdorp in feite al met de reis er naartoe. Als duurzame dierentuin vindt Blijdorp het belangrijk dat zoveel mogelijk bezoekers gebruik maken van het openbaar vervoer. De sfeer van dit metrostation kan volgens de dierentuin een extra stimulans zijn voor bezoekers om met de metro te komen.


Gerelateerd