Zes weken heien voor metroviaduct

08-06-2016 Nieuws Redactie

Impressie van het gebied waar gebouwd wordt vanuit de lucht via Google

SCHIEDAM -  De werkzaamheden aan de Hoekse Lijn gaan een nieuwe fase in met het werk aan een nieuw metroviaduct. Dat komt in de hoek 's-Gravelandseweg / Willem Passtoorsstraat.

De bouw levert veel heiwerk op. De komende weken, tot eind juli, zal er worden geheid. Waarschijnlijk zullen dus de vluchtelingen die zich in het pand van architechtenbureau Current Architecture Urbanism gaan vestigen, er ook nog mee te maken krijgen.

Omwonenden in de Willem Passtoorsstraat, de Johan Braakensiekstraat, de Louis Raemaekersstraat en de Van Haarenlaan hebben vandaag een schrijven van de metropoolregio in de bus ontvangen, waarin de werkzaamheden worden aangekondigd. 'Per dag worden vier tot zes palen geheid', aldus het schrijven. Het heiwerk gebeurt tussen acht uur 's ochtends en zeven uur 's avonds op weekdagen en indien nodig ook op zaterdag.

Het materieel wordt aangevoerd vanaf de bouwweg bij de Parkweg, langs de sporen naar het bouwterrein ter hoogte van het onderstation aan de Willem Passtoorsstraat, aldus de omgevingsmanager Hoekse Lijn, Marco Bekker.

Het Hoekse Lijn-project betreft de ombouw van het spoortracé tussen Schiedam en Hoek van Holland tot metrospoor.Gerelateerd