Omroep Schie en bibliotheek openen tv-studio in Korenbeurs

05-01-2021 Uit Redactie


SCHIEDAM – Lokale omroep Schie en de Schiedamse bibliotheek gaan samen een tv-studio inrichten en gebruiken in de Korenbeurs.

De twee gaan de studio gebruiken voor het maken van uitzendingen via de eigen kanalen. Zij nodigen ook andere 'maatschappelijke partijen' in de stad uit om de studio te gebruiken.

Komende zaterdag staat de eerste opname gepland: die van het nieuws- en actualiteitenprogramma Onder Ogen van Schie Tv. Het programma zal voortaan wekelijks in de Korenbeurs worden opgenomen.

De Bibliotheek Schiedam wil de studio vanaf het tweede kwartaal inzetten om steeds meer activiteiten online bij inwoners van de stad thuis te krijgen. Directeur Theo Schilthuizen van de bibliotheek is enthousiast: “Het is onze taak om zoveel mogelijk Schiedammers te betrekken bij onze activiteiten en dat wordt op deze manier een stuk makkelijker. We haken in op toekomstige ontwikkelingen, waarbij alles dat zich online afspeelt steeds belangrijker wordt.”

Ook Joris-Jan Visser, sinds enkele weken voorzitter van de omroep ziet veel mogelijkheden: “Voor zowel de Bibliotheek Schiedam als voor ons is dit een geweldige kans. We bouwen samen de Korenbeurs verder uit tot huiskamer van de stad. Daarbij doen we een oproep aan andere maatschappelijke partijen in Schiedam om ook gebruik te maken van de nieuwe technische faciliteiten. En dat sluit naadloos aan bij de publieke taak die we hebben.”Gerelateerd